Cirurgia maxil·lofacial amb un equip interdisciplinar

Cirugía maxilofacial barcelona Maxilonet, Maxillofacial surgery

Cirurgia maxil·lofacial amb un equip interdisciplinar

El nostre centre de cirurgia oral i maxil·lofacial

S’acosta el primer aniversari de MAXILONET, el nostre centre de cirurgia oral i maxil·lofacial. Des dels seus inicis, ens hem anat afermant en els nostres tres centres de treball de l’àrea metropolitana de Barcelona, i fins i tot hem creuat la frontera d’Andorra per tractar alguns casos. Portem diverses línies de recerca relacionades amb la implantologia i la cirurgia ortognàtica, entre d’altres. Per als que ja ens coneixen, aquesta és una posada al dia del nostre estat actual en el sector de l’odontologia i de la cirurgia oral i maxil·lofacial. Per als que no ens coneixen, aquesta és la nostra petita carta de presentació i estem oberts a diverses possibilitats de col·laboració interprofessional.

Qui?

MAXILONET és un equip que va començar amb un grup de cirurgians orals i maxil·lofacials de la cantera de l’Hospital de la Vall d’Hebró, encara que van seguir formant-se aquí i a l’estranger. No obstant això, des de llavors, aquest equip manté diversos nivells de col·laboració amb altres professionals de la salut: odontòlegs amb diferents subespecialitats (ortodoncistes, periodoncistes, pròtesis i estètica), metges de diferents àrees (otorrinolaringòlegs, oftalmòlegs, neurocirurgians, cirurgians plàstics), logopedes i fisioterapeutes.

Quan?

El projecte neix l’estiu de l’any 2015.

On?

La cobertura principal d’assistència actualment és l’àrea metropolitana de Barcelona, tot i que es preveu una major cobertura en el proper any.

Què?

En conjunt, realitzem tractaments que abasten àrees des de la cirurgia oral general a temes més específics. Entre ells, la cirurgia ortognàtica, la traumatologia facial, l’oncologia de cap i coll, la patologia del son, les deformitats craniofacials infantils i la cirurgia estètica (per a més informació sobre els tractaments, si us plau consulteu la web). Principalment, la nostra tasca és assistencial en els diferents àmbits de la salut bucodental. No obstant això, el camp d’actuació dels professionals del nostre equip és més ampli, i abasta diferents línies de recerca (implantologia avançada, probiòtics, pròtesis i estudis in vitro en animals, etc.), així com la docència en aquests àmbits i altres d’adjacents.

Per què?

MAXILONET neix com una iniciativa per agrupar les habilitats de diversos especialistes de la cirurgia oral i maxil·lofacial que fins llavors treballaven de forma individual, i així passar a formar un equip d’especialistes que es complementen, en què cada un té una àrea d’expertesa determinada. D’aquesta manera, aconseguim cobrir totes les facetes de l’espectre d’aquesta especialitat. La nostra vocació és la d’anar augmentant la nostra relació amb diverses unitats i clíniques per ampliar la nostra xarxa de col·laboració interdisciplinària en assistència, docència i investigació, tant de manera puntual com regular.

Com?

En el nostre exercici quotidià de la medicina, trobàvem a faltar la possibilitat de fer tractaments realment interdisciplinaris. Per contra, el que es venia fent eren tractaments multidisciplinaris. La diferència radica que en la pràctica interdisciplinària els professionals tenen interrelació entre ells, contrasten diferents perspectives d’un mateix problema i discuteixen en conjunt el millor tractament, mentre que en els equips multidisciplinaris es treballa d’una manera estanca i independent. D’altra banda, organitzem cursos i participem activament en simposis i congressos d’àmbit nacional i internacional, i portem diferents línies de recerca vinculades a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i la Universitat Catòlica San Antonio de Múrcia (UCAM).

 Este sitio web utiliza cookies para mejorar la experiencia del usuario. Al continuar navegando aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies